onsdag 9. april 2014

Koh Samui

Da er jeg tilbake etter nesten en uke på slaraffenferie med min mor til Koh Samui, sør for Bangkok.

Vi reiste med NOK air, kostet ca 1000kr per person tur retur. Dette inkluderer 15kg sendt bagasje samt en liten kakebit og vann ombord. Av en eller annen grunn endte vi opp helt forann i flyet - både til og fra - som egentlig var forbeholdt "business" class... Er som tidligere nevnt ikke spesielt glad i å fly, men gikk fint denne gangen også, og fra vi lettet til vi landet tok det 1 time. 
NOK air
Vi landet på flyplassen i Surat Thani og ikke på den på Koh Samui (billettene dit var over 5 ganger så dyre) og vi fikk plass på en buss/ferje over til Koh Samui til 350 bath (ca 70kr) per person. Derfra gikk det ann å ta taxi, tuk-tuk eller mini-buss (vi visste ikke om minibussen da). Taxi til hotellet vårt kom på 500 bath (ca 100kr) noe vi burde ha prutet på, men men.. Hotellet vårt lå ganske langt oppe i en skråning, og ikke nede på stranden eller ved hovedveien, så hadde hørt at det var mange sjåfører som ikke ville kjøre opp dit pga at det var så bratt. Og det var bratt! Brattere enn i San Fransisco!

Hotellet vi bodde på, Mantra, var fantastisk. Det var bratt å komme seg opp til rommene våre, men det er godt med litt trening! I tillegg hadde de golfbiler en kunne bli kjørt rundt i, skulle en ønske det. Maten var helt fantastisk, både frokosten som var inkludert og middagene vi spiste der. De hadde shuttle bus til to strender på Koh Samui, så kan kun fortelle fra disse to. Hvis jeg skal tilbake en dag ville jeg nok prøvd å utforske litt mer, samt dra på båt/snorkle tur, men siden det var "slaraffenferie" så tok vi det bare med ro:) Jeg deltok også på gratis yoga - de hadde 1,5t gratis yoga hver dag, samt gratis matlagningskurs på tirsdager (som vi gikk glipp av). Vi var ganske heldige og fikk dobbeltrom til ca 500kr per natt.
Rommet vårt..

golfbilene..

Fra restauranten til hotell Mantra
 Strand 1: Bo Phut, nord på øya, Fishermans village. Vi dro hit først. Og heldigvis hadde vi satt av ganske lite tid til å utforske dette stedet, for jaggu var det skuffende! Stranda i seg selv var ok, sanden var kornete, det var ikke langgrunt og ga ikke lyst til bading. Det er en liten handlegate og endel spisesteder, sikkert hyggelig nok. Møtte den desidert frekkeste skredderen i Thailand (han tok et skritt forann meg for å prøve å dra mamma mot seg, jeg sa at vi ikke var interesserte i å få noe skreddersydd, da sa han spydig: "tror du jeg snakker til deg, eller?. Så hvis du havner i inngangen til Fishermans village, og ser Toms Tailor, så hold deg unna! Han ble ganske amper da mamma ikke ville snakke med han heller...

Anbefaler å holde deg unna her..

Ta et bilde oppfordret han, jo takk, her er han, frekkeste jeg har vært borti på lenge..
Sånn var sanden på Bo PhutStrand 2: Chaweng Beach: Øst på øya, "øverst" ved kjøpesenteret Festival City. Her var det faktisk veldig fint! Varmt deilig vann, myk, gyllen sand, og endel mennesker(inkludert selgere).. Vi kom tilbake hit flere ganger og leide solsenger og koste oss med lesing, gåturer på stranden, litt handling og bading. Tror nattlivet hadde blitt litt for mye for oss - men de så ut til å ha endel nattklubber, barer og restauranter. De hadde til og med en "ice bar".
For å komme oss hjem igjen var det litt mer komplisert, da det ikke var mange busser/ferjer som korresponderte med flytidene våre. Dermed ble det litt venting her og der, men med et par gode bøker gikk det som smurt. (Er nesten ferdig med Jo Nesbøs "The Redeemer" / "Frelseren").

Er nå tilbake i Bangkok, mamma er på vei hjem til Norge, og imorgen bærer det videre til Vietnam igjen, hvor jeg skal møte forloveden som er på jobbreise. På mandag kommer en venninne, så gleder meg veldig til det.

Begynner også å føle at stresset begynner å gnage på meg- under 2 mnd til bryllup! Gulp!

2 kommentarer:

  1. Huff, det er så fælt med sånne selgere.. :( Bra at dere fant dere en plass hvor dere trivdes bedre!

    SvarSlett
  2. Ja, det er ikke alltid så mye å gjøre med dem, men som regel er de fleste i Thailand ganske hyggelige :) God påske! :)

    SvarSlett