fredag 21. mars 2014

9 timer i Siem Reap, Cambodia

..Og da var det på tide med en liten visum løpetur igjen, visa run.. Denne gangen gikk også turen til Cambodia, men med fly for å sikre meg 30 nye dager i smilets land!

Angkor Wat i Siem Reap


Startet dagen med å reise hjemmefra kl 8, og var fremme i Siem Reap, den gamle hovestaden i Cambodia kl 10,30 og det tok under 30 minutter å ordne "visa on arrival" som kostet 20usd. De bruker 2 myntenheter i landet, men for eksempel for visumet må en betale med amerikanske dollar. Det er også viktig at pengene ikke er revnet eller for krøllete. Det står en minibank i ankomsthallen. Du trenger også å ha med et passbilde, dette kan også gjøres når du kommer, men da burde du dra rett å ta bilde, istedenfor å stå i kø først, for deretter å gå å ta bilde og ta køen en gang til...

 Hadde bestemt meg tidlig for at jeg ville kombinere visum-turen med litt turisme og leide derfor tuk-tuk sjåfør, for ca 25 usd for en hel dag. En bil med sjåfør kostet ca 37 usd for en dag, og hvis du synes det er ok å sitte bakpå en motorsykkel koster det ca 10 usd for en dag. De har "fixed price" på taxi/motorsykkel til alle hotellene i Siem Reap (7/2usd)

Tuk-tuk sjåføren min var veldig hyggelig, og vi startet med å kjøre å kjøpe billett til templene, denne billetten koster 20usd for en dag, og 40usd for 3dagerspass. Siden jeg skulle reise samme kveld ble det dagspass for meg. Her også tar de bilde av deg, og du får et pass du må vise frem hver gang du skal inn i et tempel.

Vi startet med å dra til det storslagne Angkor Thom, kalt Bayon Temple i Cambodia. Sjåføren min hadde ikke lov å være med inn, men han viste meg hvor jeg kunne gå, og hvilke "scams" en kan unngå. Han sa også at dersom jeg tok imot røkelse måtte en betale, selv om de ikke sier noe om det når de deler det ut.. I tillegg sa han at jeg ikke måtte vaske meg i ansiktet med det hellige vannet:) Her er noen bilder:Så stoppet vi på noen steder som "lå på veien" til Angkor Wat, her er noen bilder:
Slange med 7 hoder. Tallene 3,5,7 og 9 er hellige for hinduer.Han fikk fisk!Angkor Wat var også fantastisk, jeg bestemte meg for å leie en guide her, det koster 13 usd, fixed price. Du kjenner igjen guidene på skjortene de har på seg, i tillegg får disse være med inn i templene. Min hilste på veldig mange, og det han fortalte om Angkor Wat var nesten like spennende som det han fortalte om livet sitt og andres liv i Cambodia. Her er noen bilder:Det var opprinnelig over 1000 budda statuer i Angkor Wat etter at Thailenderene tok over.. De er nå ødelagt, og dette er det som er igjen..Rundet av dagen med noen timer i Siem Reap før jeg dro hjemover. Hvis du skal hit, vær oppmerksom på "breast milk scam", det var to stykker som prøvde seg mens jeg var der. En jente med baby på armen kommer bort til deg å sier "jeg trenger ikke penger, men babyen min er sulten, jeg trenger melkepulver, kan du kjøpe til meg?" - Greia er at de har allerede gjort en avtale med butikken de skal ha deg inn i, prisen er "justert" og etter at du har gjort din gode gjerning vil jenta gå tilbake og selge melkepulveret tilbake, og jenta og butikken deler profitten. Det er ofte også slik at jenta "låner"et barn..

Her er noen bilder:
Breast milk scammers.. :/ Blir så dumt når de prøver å lure turister..


1 kommentar:

  1. Lise Løvås Vestrom21. mars 2014 kl. 02:57

    Herlig blogg Elisabeth! Elsker at du forklarer så godt og at du tar så mange bilder:)

    SvarSlett