fredag 7. februar 2014

Vietnam, Ho Chi Minh City

Da er siste dagen i Ho Chi Minh kommet.. De siste dagene har vi vært litt i bassenget, vært ute å spist med venner og familie.. samt hatt en liten "reunion" med Hult studenter - noen hadde jeg ikke møtt før, men det var veldig hyggelig! Har også brukt endel tid på å skrive en søknad for en jobb i Bangkok, krysser fingrene - skal sende den på mandag! Før jeg reiser tilbake til Bangkok idag skal jeg være med venninnen min ut å få klippet håret (koster ca 2-300 000VD, altså mellom 60-90kr) samt at jeg har tenkt meg til the War Remnants Museum, som mine vietnamesiske venner unngår da de mener det er mest propaganda.. men skal ta en tur før jeg flyr tilbake i kveld:)

En liten ting til jeg vil si: Dette er IKKE et shopping mekka! Ifølge lokale og nesten lokale er det veldig dyrt å handle i Vietnam, spesielt i Ho Chi Minh! De flese lokale reiser til Singapore eller Thailand for å handle!


Og forresten! Imorgen kommer det et franskt par på besøk til oss, de er på bryllupsreise!!:D


Vil anbefale å spise på Pho24 da det er veldig turistvennlig og veldig rent!: Det koster fra 59000 VD (ca 17kr) for drikke+Pho. Dersom du bruker serviettene du får, må du betale for dem, ikke det at det er dyrt altså, men da er dere klar over det! (2000vd per stk). Pho uttales forresten "fa-a" og du kan lese mer om det her.


Pho med flere typer kjøtt

Har også spist andre steder, og husker ikke helt hva denne restauranten het, men det var en morsom opplevelse å spise med en vietnamesisk (norsk-vietnamesisk) familie;


Var ute å gikk og kom over denne fantastiske sjokkrosa kirken! Beklageligvis var det i motlyst så fikk ikke så mange gode bilder, men på dette ser man hvertfall at den er rosa!
Her er et lite bilde av Opera'en:


Igår dro jeg og "Hult"gjengen på iskrembar etter å ha spist lunsj, på Kem Bạch Đằng Ice Cream som har som spesialitet kokosnøtt is servert i en kokosnøtt! Den har en lang historie og er nå ifølge Jack (Hult student fra Vietnam) eid av regjeringen.. Han ville helst ha dratt på Starbucks, men den gang ei! Er man turist er det litt trist å ende opp på Starbucks synes jeg:)


Sånn, da skal vi pakke, ut til frisør, så skal jeg (alene) på museum før jeg reiser tilbake ikveld! 

2 kommentarer:

 1. Hei! For en artig blogg du har! Gøy å lese om det du gjør og opplever når du bor i asia :)

  Likte også kombinasjonen av reise, bryllup og økonomi, det er ikke mange blogger som har fokus på tre så forskjellige temaer! :D

  Kommer til å følge med videre!
  Liv

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at du liker bloggen :) Jeg kommer nok til å følge din blogg også, og neste gang jeg skal til Singapore SKAL jeg til Universal Studios:)

  Ja, bryllup, økonomi og reise er tre ting jeg er veldig interessert i :) Skal gifte meg i Paris i Mai i år, så blir nor noe mer bryllupsrelaterte poster etterhvert:)

  SvarSlett