mandag 13. januar 2014

Sparetips - London !

Generelle London (spare)tips:


Transport: Skaff deg et Oystercard (kan kjøpes ved de fleste tube-stasjoner, du må betale et 5punds depositum, men dette kan du få tilbake når du drar). Dersom du tenker at et dagskort er bedre – tenk igjen! Med et Oystercard betaler du MAX det du ville betalt med et dagskort. Dersom du/dere bare tar et par turer, ja, så betaler dere mindre enn dagskortet..! (www.tfl.gov.uk - her finnes info om priser, samt oppdateringer på hvilke tubelinjer som er stengt i helgene med mer.)


Transport 2: Dersom du tenker at en tur på Themsen kan være morro – sjekk online før du reiser, mange ganger har de tilbud som ½ pris for alle med en printet “voucher”. Du får i mange tilfeller billigere billetter med båt (og også med cable cars -the Emirates airlines) dersom du har Oystercard som nevnt overfor...


Transport 3: Buss er billigere enn tuben. En dag med bare buss-turer koster max 4 pund tror jeg, og for tube er det mer enn dobbelt.. Bruk Oystercard!! På www.tfl.gov.uk finnes også busstider. Mange busser går 24h/7.


For å holde transportkostnadene nede, så er det best å planlegge en reiserute.. For eksempel går det ann å starte ved London Bridge, derfra går en langs Themsen, over til Covent Garden og videre til St James' Park, og deretter ned til Westminster...


Enkelte ting som er billige i London: Dersom du/dere pleier å kjøpe ting i Norge – så kan dere jo sjekke om det er verdt å ta med dette fra London-- Stemor kjøpte f.eks kjempebillige allergi-medisiner der..


Matbutikker som er billigst: Tesco og Sainsbury (ASDA er billig og, men både Tesco og Sainsbury har mindre filialer i sentrum). Både Marks and Spencer og Waitrose er ganske dyre på mat.. (Waitrose har riktignok ganske billig frukt.. I tillegg for Waitrose: be om å få et Waitrose kort, det gir “instant” rabatt på endel varer, SAMT gratis kaffe/te i kafeene deres!.. Bedre enn å stoppe på Starbucks?! Drikker ikke kaffe selv,hehe...)


London fint vær:Parker, piknik, samt å tusle rundt i fine deler av London:


  • Camden Town
  • Gå fra Westminster til London Bridge (eller omvendt) langs Themsen
  • Området rund Covent Garden, inkludert China Town
  • Hyde Park
  • osv osv osv--


London regnvær / dårlig vær:


Mange museer er gratis,sjekk online..


Teater osv kan være ganske dyrt, men det finnes flere steder en kan kjøpe “last minut” billetter til en billigere penge.. Kan også være billigere for “ugunstige” tidspunkt..


Kjøpesentre.. Dersom du har “spart opp” klesbudsjettet osv er dette et fint sted å bruke det opp og få full utelling! Eks: Westfield shopping mall, ved OL-arenaen. Stasjon: Stratford. Dersom dere går ut på gata, krysser gata og finner det “gamle” Stratford kjøpesenteret, så finner dere blant annet “99 pence” “1pound” butikker. Der koster alt 10kr... Ikke alt som er bra kvalitet, men har da funnet et par bra ting der inne.. I tillegg har de en stor Sainsbury der.. Spør også om de har "duty free" siden du skal tilbake til Norge. Må ikke glemme å vise frem det du har kjøpt før du går gjennom sikkerhetskontrollen på vei hjem!
GOD TUR og kom gjerne med spørsmål!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar