mandag 13. januar 2014

Sparetips - Paris !

1. Sørg for å planlegge litt på forhånd, samt å finne et hotell eller hostell i nærheten av en metrolinje.. Da kan det tenkes at "un carnet" dvs 10 enkeltbilletter vil holde.. En enkeltbillett koster rundt 1.7€, men ti stk koster rundt 13-14€.. Noen tips for å ikke bruke unødvendig mye på transport:

Veldig mye er i gangavstand i Paris.. Finn en "bydel" (quartier) og gå rundt der en halv/hel dag, og ta metroen hjem og mellom.. Søk "plan de metro paris" og google image og dere kan se hvilke stasjoner jeg snakker om.. Eks:

a) Montmartre, anbefales! men KUN på dagtid!! og for all del, unngå turistrestaurante der - fikk en gang et eple når vi bestilte fruktsalat!! holder sikkert med en halv dag her. (Metro Pigalle eller Anvers)

b) Start ved Cite og se f.eks Notre Dame, dersom det er fint vær anbefales det STERKT å ta med noen baguetter fra et bakeri (ca 1€ per baguette) samt litt pålegg- camembert/brie/salami eller liknende og en flaske vin eller noe annet å drikke- kan sette seg ved kanten av Seinen å se turistbåtene flyte forbi, og kanskje vinke litt til dem.. Ellers har de en egen bro, husker ikke om det er pont neuf, antagelig en før eller etter, hvor Parisere tar med seg pikniken sin og spiser, veldig hyggelig! Deretter er det utrolig hyggelig å spasere rundt ved Saint Michel - enten i retning sørover eller rundt ved seinen.. Metro Saint Michel eller Metro Cite eller deromkring. Jeg synes det er verdt en dag.. 

c) RER Opera. Her er det også hyggelig å tusle rundt.. Det er mulig å gå i retning triumfbuen og dermed få med seg champselysses og. 1/2 eller hel dag.

d) Beste stedet, synes jeg, for å få flotte bilder av eiffeltårnet får en ved å ta linje 6 til Trocadero. Derfra kan en gå trappene ned til eiffeltårnet, og eventuelt våge seg opp.. jeg har høydeskrekk og synes det var serdeles lite morsomt i toppen der. Er også en park ved foten av eiffeltårnet hvor en kan ta med piknik!

e) Tror jeg skal roe meg ned litt siden dette ikke er en turistside, men dersom du ønsker flere forslag si gjerne ifra!! Har masse gode ideer!!


2. Matbutikker er gjerne ganske greie siden en kan kjøpe mat og vin osv til pikniker.. jeg anbefaler Carrefour - auchan - franprix og leaderprice for å nevne noen som finnes lett i paris..


3. Mat rundt Chatelet les halles er rimeligere enn andre turiststeder dersom dere ønsker varmmat.En "crepe" som ved montparnasse koster rundt 6-7€ kostet rundt 3-4 € ved chatelet les halles.. Kinesiske og andre asiatiske spisesteder er også forholdsvis rimelige, ofte slik en betaler basert på vekt..


4. Tenk julegaver osv når du ser i butikker, og dersom du ønsker å kjøpe nytt kamera eller liknende husk at du kan få igjen tax'en!


5. Rimelige butikker jeg kom på: Klær, spesielt for (unge)jenter: Pimpkie og Jenyfer og Mim, klær for alle: C&A, klær for menn: celio. Sko: La halle aux chaussures. Ville kanskje anbefalt å googlesøke skobutikkene siden de ikke er overalt. Men prisene der ligger på mellom litt under 100-400kr per par..


6. Hvis du er student så sjekk ut "resto U" - det er veldig billig mat for studenter. er litt usikker på priser osv nå, men er du student og skal til paris så si ifra så kan jeg sjekke det ut!


7. Skal du være der litt lenger og kan fransk så ville jeg også sjekket ut for gratis frisør- de trenger gjerne hårmodeller osv, selv for farging ogsåvidere... (Har selv vært hårmodell for Tony & Guy og L'oreal. Noen ganger får en også betalt!)

2 kommentarer:

  1. Så flott å få litt inside-tips :)
    Jeg har vært i Paris en gang tidligere, men nå skal vi på husmorferie og da blir det en litt anderledes tur enn å ha med familien ;)

    SvarSlett
  2. Ja, Paris passer til alt:) Du får kose deg masse :)

    Skal tilbake til Paris nå i Mai, da vi skal gifte oss utenfor Paris, gleder meg!! Dersom dere ønsker koselig restaurant med god mat, men ikke bare ønsker å spare vil jeg anbefale en restaurant i rue St Andres des Arts, som ligger like ved Metro Saint Michel (Linje 4 og RER). Området er kjempehyggelig! Skal prøve å komme på navnet på restauranten.. Tror det kan være denne, jeg kommer til å sjekke i mai: http://www.bistrosaintandre.fr/ Vi spiste salater der, og de er helt greit priset fra 11-15 euro :)

    SvarSlett